Yhden osallistujan kisakertomus (APK-Maratoonarit, Samu Suominen)

Lauantaina 12.7.2014 pidettiin Porin Yyterissä Porin Raasto niminen multisport-kilpailu. Tämä oli allekirjoittaneen 5 multisportkisa ja olin saanut houkuteltua mukaan toisen APK-maratoonari Markun, joka oli ensikertalainen. Multisport on laji, jossa etsitään rasteja hyvinkin laajalta alueelta pyörällä, juosten, meloen, coastaleeraten (tarkoittaa uiden vesistössä kumipatjan tai kelluntaliivin avustuksella), rullaluistimilla tai jollain muulla keinolla. Näiden väliin on usein lisätty erilaisia seikkailutehtäviä kiipeilystä sukellukseen ja kaikkea siitä väliltä. Kilpailu on joukkuelaji ja joukkueiden koko on yleensä 2-4 henkeä. Pakollisia varusteita ovat perinteisesti maastopyörä, pyöräilykypärä, ensiside, emit ja muut järjestäjän vaatimat esineet. Ajanotto toimii suunnistuksesta tutulla emit järjestelmällä, näin kukaan ei voi huijata kilpailussa. Kilpailulla on yleensä maksimikesto, keskimäärin 6 tuntia ja sen ylittävästä ajasta tulee sakkominuutteja. Myös rastilla käymättäjättiminen antaa sakkominuutteja, Raastossa sakko oli 30 minuuttia.

Kilpailukeskus, joka oli Yyterin kylpylähotellin aulassa avautui klo 7, itse olin jo edellisenä päivänä saapunut Yyteriin ja huonosti nukutun yön jälkeen haahuilin kisapaikalla huoltamassa tavaroitani ensimmäisenä. Olimme sopineet Markun kanssa treffit klo 8:ssa kylpylähotellin eteen. Haimme kisavarustuksen, eli kartat ja rupesimme niihin tutustumaan. Kilpailussa oli löydettävä yhteensä 63 rastia, aikaraja 6 tuntia. Ohjeita piti noudattaa tarkasti. Teimme karttoihin yliviivauskynällä alustavaa reitinvalintaa, se helpottaa kartanlukua sitten matkalla. Klo 9.45 joukkueet otettiin puhutteluun, siinä kerrattiin säännöt ja annettiin viimeiset ohjeet kisaan. Tasan klo 10 starttasi lähtö.

jatkuu: http://sk24.flockler.com/util/file/18677/media_18677.pdf

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s