Järjestäjien esittely

Raasto – Enemmän kuin Multisport.

Talven Raasto palavereissa on tullut useaan otteeseen pohdittua mikä tekee Raastosta juuri Raaston, eli mikä tekee tapahtumastamme uniikin. Pohdintojen jälkeen siihen löytyi yksi merkittävä tekijä: Yhteisö. Raasto ei ole vain Multisport-tapahtuma vaaan se on yhteisö, kommuuni, saman henkisiä ihmisiä jotka kokoontuvat kerran vuodessa kisailemaan Yyteriin. Tavoitteenaamme on kuitenkin lisätä tapahtumamme yhteisöllisyyttä entisestään ja tuoda erilaisia Raastaja persoonia esille. Pyysimme muutamalta ennestään Raastoon osallistuneelta joukkueelta haastattelun ja pyysimme raottamaan vähän taustoja. Näitä Raastaja tarinoita julkaisemme tänne kevään mittaan. Ensin kuitenkin hieman lihaa luiden ympärille kurkistamalla minkäläisiä karpaaseja löytyy kisakarttojen ja tapahtuman rakentamisen takaa. Raasto proudly presents: Järjestäjien esittelyt.

 

Nimi:

Matti Välimäkimasa

Tausta:

Olen 29-vuotias, aktiivisesti edelleen kilpaurheilua harrastava kaveri. Omaan vahvan taustan yleisurheilun parista. Meriitit omalta aktiiviuralta on 4 Suomen mestaruutta 400 metrin juoksusta ja henkilökohtainen ennätys siinä 46,69. Kerran olen jopa voittanut Suomi-Ruotsi maaottelussa 400 metrin juoksun. Treenaamisen ohella opiskelen Jyväskylässä liikuntatieteellisessä tiedekunnassa liikuntapedagogiikkaa ja vapaa-ajalla teen myyntityötä DNA:n myyntitiimissä. Olen hyvin kilpailuhenkinen ja nopeasti uusista ideoista innostuva tyyppi, tästä päästäänkin kohtaan miksi Raastoa järjestän.

Miksi Raasto?

Iirolta tämä idea tähän tuli. Iiro manasi sitä kun beachfutis loppui Yyteristä ja Porin tapahtumakesään jäi melkoinen aukko. Itselläni ei ole kokemusta multisport – kilpailuista, mutta innostuin kuitenkin nopeasti tästä Iiron ehdotuksesta järjestää multisport – kilpailu. Iiron ehdotuksen aikaan minulla oli oma urheilu katkolla sitkeän nilkkavamman takia ja opiskelupaikkaakaan ei ollut. Tätä tyhjiötä aloin sitten täyttämään Raaston järjestämisellä. Tavoitehan oli tehdä Raastosta tapahtuma jossa porukkaa on tuhatmäärin, musiikki pauhaa, ilotulitteet räiskyvät ja toki mukana olisi myös muskeliveneitä ja helikoptereita. Tässä ei vielä olla, mutta pikku hiljaa edetään…

Nimi:

Kari-Pekka Seppänenkaripekka

Tausta:

22-vuotias kauppatieteiden opiskelija Porin Yyteristä. Harrastuksina laaja kirjo kestävyyslajeja suunnistuksesta talvitriathloniin ja sieltä shakkiin sekä kaikkea siltä väliltä. Kerran on tullut muun muassa otettua osaa Rokua Challenge 24h-sarjaan jossa useampaa näistä harraste lajeista saikin haastella oikein urakalla. Urheilun merkeissä useampi laji on viime vuosina saanut väistyä taka-alalle ja suunnistus on ottanut vahvan otteen. Urheilu-uran kannalta tuleva kausi tulee näyttämään suunnan mihin päin mennään. Urheilu on vahvasti läsnä myös opiskeluissa sillä tulevaisuudessa aion erikoistua Urheilu johtamiseen ja erityisenä mielenkiinnon kohteena on urheilutapahtumien järjestäminen.

Miksi Raasto?

Raastoon päädyin suunnistus pohjien myötä aluksi hieman auttamaan karttojen ja tulospalvelun kanssa mutta nyt mennään jo sitten useampaa vuotta täydellä höökillä. Olin itse jo useamman vuoden miettinyt kuinka hieno paikka Yyterissä olisi järjestää seikkailukilpailu, joten Raasto tuli kuin kultatarjottimella. Tarkoitus ei ole tehdä tästä mitään pienen piirin salaista puuha-kilpailua, vaan nyt laitetaan kaasu pohjaa ja katsotaan kuinka pitkälle rahkeet riittävät.

Nimi:

Iiro Loijasiiroloijas

Tausta:

Olen 32-vuotias urheilun sekatyömies. Harrastuksiini kuuluu tällä hetkellä pääosin Crossfit. Kesäisin treenit painottuvat enemmän ulkolajeihin mm. pyöräilyyn, lenkkeilyyn ja uintiin.  Urheilu on minulle yksi tärkeimpiä asioita elämässä, vaikka se on lähinnä kuntourheilua ilman suuria tavoitteita.

Hyvin hyvin kaukaisena haaveena minulla on suorittaa triathlonin täysimatka.

Miksi Raasto?

Ajatus Raastosta on syntynyt jo yli kymmenen vuotta sitten ennen kuin edes tiesin seikkailu-urheilukisojen olemassa olosta. Ideana oli nimenomaan seikkailu, jossa vaaditaan voimaa, kuntoa ja hoksottimia. Pidin järjestämistä mahdollisena jos vain löytäisin kaverin, joka innostuisi tästä järjettömästä ideasta. Jollain uintireissulla sitten uimahallin saunassa Matille kerroin suunnitelmistani ja Mattihan ilmoitti heti olevansa mukana!

Raaston järjestämistäminen on pääosin talkootyötä ja paras palkinto tästä on se, että saa sellaiset ihmiset innostumaan liikkumisesta, jotka eivät ole vielä löytäneet urheilukipinäänsä.

Nimi:

Jussi Viljanenjussi

Tausta

40-vuotias nuori poikanen joka harrastaa monipuolisesti kestävyysurheilua. Lajit jotka täyttävät ylimääräisen vapaa-aikani on, Multi-sport, triathlon, suunnistus, hiihto..lista on pitkä ja koitan myös kilpailla näissä lajeissa. Seikkailu-urheilu on lähellä sydäntäni sen monipuolisuuden, yllättävyyden vuoksi.

Työkseni hoidan Telkolla myyntiukon hommia ympäri Suomea.

Miksi Raasto?

Olen kilpaillut Raastossa kolmena edellisenä vuotena vaihtelevalla menestyksellä. Tapahtuma on ollut noina vuosina erittäin hieno ja hyvin järjestetty. Nyt sain ”kunnian” päästä mukaan juonimaan hienoa kisareittiä tulevalle vuodelle. Paikkana Yyteri ja sen ympäristö tarjoavat siihen mahtavat puitteet!  Olen ottanut osaa moniin multi-sport kilsoihin ja saanut niissä vankan oman mielipiteen reittien ja questien toimivuudesta. odotan innolla kun saan laittaa omia ajatuksiani tulevaan reittikirjaan!

Suuri huomio ja kiitos talkoolaisille, joita ilman tapahtumaa olisi mahdoton järjestää! Taustajoukoissa pyörii mitä erikoisempaa sakkia. On vanhempia, tyttöystäviä, sisaruksia, kavereita, tuttuja jne.. Ilman heitä oltaisiin melko lailla pulassa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s